Wat zijn de taken van een advocaat?

Vraag je je af wat zoals de taken zijn van een advocaat? Dan moet je snel verder lezen, want het takenpakket van advocaten, zoals een advocaat in Eindhoven of een andere grote stad, is gevarieerder dan je denkt! Ze verdedigen niet alleen verdachten of gedaagden in de rechtszaal, maar doen daarnaast nog veel meer werkzaamheden. In dit artikel lees je welke taken een advocaat allemaal heeft en hoe zijn of haar werk er inhoudelijk uitziet.

Advocaten hebben een adviserende taak

Een advocaat in Eindhoven of waar hij of zij ook actief is, heeft allereerst een belangrijke adviserende taak. Advocaten zijn dan ook de aangewezen personen om juridisch advies in te winnen. Mocht je zelf een rechtszaak willen gaan aanspannen of ongewild terecht zijn gekomen in een juridische procedure? Ook dan zorgt een professionele advocaat ervoor dat je van het begin tot het eind goed juridisch advies krijgt. Dit alles dient maar één doel: zorgen dat jij als cliënt je juridische gelijk krijgt.

Ook bemiddeling behoort tot het takenpakket van een advocaat

Naast het geven van juridisch advies hebben advocaten in Eindhoven of elders ook als taak om te bemiddelen bij juridische onenigheden. Vaak kan bemiddeling ervoor zorgen dat er tot een gezamenlijke oplossing gekomen kan worden. Een gang naar de rechter kan hiermee voorkomen worden. Goede bemiddeling bespaart de betrokkenen echter niet alleen de tijd en stress van een rechtszaak, maar ook een hoop proceskosten en reiskosten.

Advocaten doen de onderhandelingen

Mocht je in een juridisch proces zijn beland, dan wordt je door en advocaat volledig ontzorgd. Hij of zij doet namelijk de onderhandelingen met diverse betrokken partijen en zorgt ervoor dat jij als cliënt zoveel mogelijk uit de wind gehouden wordt. Zo kan er tussen advocaten van twee partijen onderhandeld worden over een passende oplossing voor het geschil. Ook zijn advocaten sterren in het ‘onderhandelen’ in de rechtszaal. Ze zetten voor jou een goede en plausibele verdediging in elkaar. Met slechts één doel natuurlijk: zorgen dat jij als gedaagde of als initiatiefnemer van een rechtszaak het onderste uit de kan kan halen. Dat kan vrijspraak betekenen, het winnen van de rechtszaak of, als er geen andere opties zijn in jouw situatie, het verminderen van de straf. Advocaten zijn, kortom, helemaal thuis in de wereld van het recht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *