Beleggen in vastgoed: Hier kun je aan denken

Wil je beleggen in vastgoed of is dit een van de beleggingen die je bent tegengekomen toen je naar de mogelijkheden keek? Dan is het goed om hier eerst zoveel mogelijk informatie over op te zoeken. Het is namelijk een belegging die op een geheel andere manier in zijn werk gaat dan wanneer je aandelen op de beurs koopt. Er zijn verschillende specialisten die jou hierbij kunnen helpen. Zo heeft Synvest bijvoorbeeld professionals in dienst die de handelingen uit kunnen voeren. Maar wat houdt deze belegging eigenlijk in en hoe doe je dat? 

Beleggen in vastgoed uitgelegd 

Beleggen in vastgoed is het investeren in onroerende goederen. Denk daarbij aan de grond en de bebouwingen die op dit stuk grond te vinden zijn. Het doel is altijd om een rendement te behalen. Je wilt jouw investering inclusief de winst immers in ontvangst kunnen nemen. Er bestaat wel een verschil tussen beleggen en investeren in vastgoed. Bij een investering koop je het object vaak, terwijl je bij beleggen ook een investering in fondsen op de beurs kunt maken. Hiermee heb je het pand zelf dus niet gelijk in handen, maar verdien je door de winst die het pand maakt. 

Geld verdienen na jouw investering 

Beleggen in vastgoed doe je in ieder geval altijd om er geld aan te verdienen. Het rendement wordt altijd weergegeven in procenten. Hoe hoger het percentage, hoe meer winst je kunt behalen. Je krijgt hiermee als het ware een passief inkomen. Je hoeft geen werkzaamheden aan het pand te verrichten, maar ontvangt wel iedere maand geld. Je hoeft hierdoor dus niet veel tijd en moeite in het project te steken. Of je moet de investering hebben gedaan om er een huurder in te laten wonen, dan zal er een verbouwing plaats moeten vinden. 

De mogelijkheden goed gaan bekijken 

In eerste instantie klinkt beleggen in vastgoed dus heel eenvoudig. Echter kan het ook lastig zijn om te bepalen wat de beste oplossing gaat zijn. Je zult daarom eerst moeten kijken wat jouw financiële situatie is. Hoeveel geld kun je daadwerkelijk voor een langere tijd missen? Een gemiddeld huis kost al snel twee ton of meer. Je kunt dan ook naar een beleggingshypotheek gaan kijken, waarmee je de kosten deels op kunt vangen. Maar ook hierbij geldt dat er weer nieuwe risico’s aan verbonden zijn en je zult dit wel moeten kunnen missen. 

Samen met een professional gaan kijken 

Het beleggen in vastgoed kan vaak een mooi extraatje opleveren. De woningmarkt schommelt immers erg, waardoor je er op een goed moment weer uit kunt stappen en er veel winst aan kunt behalen. Zeker als een pand volledig opgeknapt is, levert het jou alleen maar voordelen op. Samen met een professional kun je gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie en op basis hiervan een goede keuze gaan maken. Ook kun je het volledig aan de professional overhouden, zodat jij alleen het rendement in ontvangst kan nemen dat jaarlijks uitgekeerd wordt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *