Waarom consultancy

Consultancy is een chique woord voor het geven van advies. Ben je als consultant actief, dan help je vooral andere bedrijven bij het voorbereiden van projecten, leid je projecten en help je ze uit te voeren. Wat je doet als het om advies gaat is het ter beschikking stellen van kennis en ervaring, zodat een partij een gebrek aan kennis en kunde tijdelijk op kan lossen. 

Consultancy met een objectieve blik

Consultancy staat voor een adviseur met specialistische kennis. Je huurt een consultant in voor werk waar jij minder goed in bent. Doorgaans betekent consultancy het inhuren van iemand met onderscheidende kennis. De adviseur doet echter meer dan alleen advies geven, maar steekt vaak zelf de handen ook uit de mouwen of assisteert bij bepaalde werkzaamheden. Je huurt een dergelijke specialist ook in als je wilt dat iemand objectief en zonder vooroordelen naar een organisatie kijkt.

Je moet je snel bewijzen

Consultancy kunnen prima individueel aan de slag, ze kunnen echter ook in groepsverband actief zijn. Werken als consultant is buitengewoon interessant. Er zijn weinig beroepen die meer gevarieerd zijn. Je wisselt steeds van werkomgeving en dat houd je werk afwisselend en leuk. Dat betekent ook dat je als je werkzaam bent binnen de consultancy wereld, je steeds uit je eigen comfort zone moet stappen. Er is wel sprake van druk, want steeds wordt er erg veel van je verwacht en je moet je binnen de consultancy dus snel bewijzen. Een uitdaging, maar wel zeer intensief. Ben je als consultant actief dan leer je voortdurend nieuwe dingen, zoals je ook steeds weer nieuwe mensen leert kennen.

Op basis van expertise en ervaring

Door advies te bieden, leer je snel nieuwe dingen. Je blijft ook nieuwe dingen leren zoals snel inwerken. Je moet immers snel resultaat boeken. Ben je werkzaam binnen de consultancy, dan word van je verwacht dat je een frisse en objectieve blik hebt. Je moet problemen op kunnen lossen op basis van expertise en de nodige ervaring, ervaring die je opdeed tijdens eerdere projecten. Daarmee is ook meteen de toegevoegde waarde van een kundig consultant benoemd. 

Op jouw lijf geschreven

Iedereen die werkt heeft het vaak over het opbouwen van een netwerk. In de consultancy kun je als bij geen enkel ander beroep heel snel je professionele netwerk uitbreiden. Het geeft je inspiratie en bied je ook inzicht in wat jij zelf wilt en waar jouw eigen carrièrekansen liggen. Een goed consultant is een bruggenbouwer. Door de juiste expertise, vaardigheden en ervaring ben je in staat mensen samen te brengen om een probleem op te lossen of om een project op te starten. Daarmee wordt het opbouwen van een netwerk dus niet iets extra’s, maar is dat absolute noodzaak om elk probleem op te kunnen lossen. Werken in de advieswereld is dus zeer interessant. Misschien is het wel een baan die jou op het lijf geschreven is. Dat is het zeker als je van afwisseling houdt, snel kunt schakelen en wel van een uitdaging houdt.

 

Op zoek naar een adviseur met specialistische kennis binnen jouw werkomgeving? Kijk dan op de website van YNNO – Hét adviesbureau voor nieuwe manieren van werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *