Lening berekenen doe je als volgt

Ben je van plan om een bedrag te gaan lenen? Dan is de maximale lening berekenen geen gek idee! Zo weet je of het voor jou mogelijk is om genoeg geld te lenen. Om te beginnen is de maximale lening berekenen mogelijk met online tools. Die tools geven je een indicatie van wat je in theorie maximaal kunt lenen. Het is wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat dit slechts een indicatie is. De geldverstrekker bepaalt namelijk hoeveel geld hij aan jou uitleent. Dat hij je wettelijk gezien meer mag lenen, betekent niet dat de geldverstrekker dit ook altijd zal doen.

Van veel factoren afhankelijk

De lening berekenen gebeurt aan de hand van een aantal factoren. Om te beginnen zal men zeker weten aan je vragen wat je van plan bent met het geld. Wil je veel geld lenen om te investeren? Dan zal de kredietverstrekker je bijvoorbeeld altijd om een plan van aanpak vragen. Zo wil de kredietverstrekker nagaan hoeveel risico hij loopt dat het geld niet terugbetaald kan worden.

Andere factoren die invloed hebben op hoeveel je kunt lenen, zijn bijvoorbeeld je leeftijd en je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Ook je woonsituatie en of je wel of geen kinderen thuis hebt wonen, kunnen invloed hebben op het totaalbedrag dat je kunt lenen.

Lening berekenen gebeurt voornamelijk aan de hand van inkomsten

Hoeveel je kunt lenen wordt voornamelijk berekend aan de hand van je netto maandinkomsten. Ook gaat men na of je in een huurhuis of in een koopwoning woont. De kredietverstrekker zal zelfs vragen wat je maandlasten zijn en dus ook of je bijvoorbeeld alimentatieplichtig bent. Aan de hand van de antwoorden op die vragen zal men het risico bepalen en berekenen wat er geleend kan worden.

50 keer het bedrag dat je maandelijks terug kunt betalen

Wil je zelf de lening berekenen? Dan is het goed om te weten dat je doorgaans in ieder geval 2% van het totaalbedrag moet kunnen aflossen iedere maand. Oftewel, je kunt de maximale maandlasten van je inkomsten aftrekken. Hierna kun je dit bedrag vermenigvuldigen met 50. Zo krijg je een goede richtlijn van wat je in theorie maximaal zou kunnen lenen. Uiteindelijk blijft het de beslissing van de kredietverstrekker hoeveel je kunt lenen.

Een kredietverstrekker benaderen

De lening berekenen kun je dus het best overlaten aan een kredietverstrekker. Online zul je namelijk alleen indicaties vinden. Zoek dus uit met welke kredietverstrekker je het best in zee kunt gaan. Lees bijvoorbeeld recensies om te bepalen wat voor ervaringen anderen met de kredietverstrekker in kwestie hebben. Hierna kun je de kredietverstrekker benaderen en vragen om de lening te berekenen. Zo krijg je pas echt een goed beeld van welk bedrag je maximaal kunt lenen. Een betere manier om dit te bepalen is er niet.

Houd er altijd rekening mee dat je ook rente betaalt over een geleend bedrag. Uiteindelijk zul je dus verlies maken op een lening. Tenzij dat je het geld haalt voor een goede investering natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *