Investeren in Ethereum in 2021?

Bitcoin kennen we allemaal als de bekendste cryptocurrency. Hierdoor worden andere crypto’s vaak vergeten, onterecht want de andere cryptocurrency kunnen ook zeer interessante beleggingsobjecten zijn. Er zijn veel andere cryptocurrency om te verhandelen, maar op de Bitcoin na is Ethereum één van de grootste. Waarom zou je moeten investeren in Ethereum? Je leest het hier.

Wat is Ethereum?

Ethereum is een blockchain platform. Blockchain is een soort onlinedatabase waar transacties in kunnen worden opgeslagen en uitgevoerd. Ethereum heeft dus een eigen blockchain platform met een aantal extra mogelijkheden die in de onderstaande alinea worden toegelicht. Wanneer je praat over de cryptocurrency Ethereum bedoel je eigenlijk Ether, dit is de munt van Ethereum. De ontwikkelingen van het blockchain platform van Ethereum zijn logischerwijs van invloed op de Ethereum koers.

Smart contracts en dapps

Het unieke van het blockchain platform van Ethereum zijn smart contracts en dapps. Smart contracts zijn contracten die zijn vastgelegd in de blockchain. Je kunt dit zien als een afspraak die je hebt met de notaris voor elke transactie. De blockchain voert de afspraak dan standaard door. Bovendien is de blockchain technologie niet te manipuleren en dus volledig veilig. 

Dapps zijn applicaties gebouwd op het blockchain platform van Ethereum. In principe kan iedereen (met genoeg kennis) een dapp ontwikkelen. Dit biedt veel mogelijkheden voor ontwikkelaars en kan er mogelijk voor zorgen dat Ethereum zich onderscheid van andere cryptocurrency.

De voordelen van Ethereum opgesomd

Ethereum, en de bijbehorende munt Ether, onderscheiden zich dus van andere cryptocurrency met smart contracts en dapps. Uiteraard geniet Ethereum van nog meer voordelen, zo kan Ether gebruikt worden om wereldwijd zeer snelle transacties te doen. Bovendien zijn er steeds meer webwinkels en bedrijven die Ether als legitiem betaalmiddel accepteren. Bitcoin heeft een maximaal aantal munten dat kan worden gemined, bij Ethereum is dit niet het geval. Dit betekend dat de mogelijkheden dus oneindig zijn. 

Dus, Ethereum kopen in 2021?

Ethereum kopen in 2021? De digitale munt lijkt een goede investering, omdat de toekomst goed lijkt voor de munt. Uiteraard zijn dit speculaties en weet niemand wat er precies gaat gebeuren. Zorg daarom altijd dat je je van goed inleest voordat je begint met beleggen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *