3 Tips voor het vinden van een baan

Voor degenen die werkloos zijn, of het nu drie maanden of drie jaar is, de frustraties van het proberen om een baan te vinden na langdurige werkloosheid zijn is een al te vertrouwd gevoel.  Na zo’n lange periode weg te zijn van een industrie die je kent en (hopelijk) waar je van geniet kan depressie instellen en veel zelftwijfel heeft tijd gehad om in je op te bouwen.

Gelukkig zijn wervings managers mer begripvol dan ooit tevoren. In dit artikel vindt u 3 tips die u kunnen helpen wanneer u uw 2de spoor reintegratie in de werk omgeving doet.

1. Volg een les of word gecertificeerd

Nu is het tijd om uw vaardigheden te ontwikkelen.  De meeste industrieën willen een vorm van hoger geleerd, accreditatie programma’s, of licenties zien.  Omdat u nu niet werkt, heeft u de kans om uw vaardigheden te verbeteren en zichzelf zo meer waardevol te maken voor een werkgever.  Niet alleen stimuleert u uw CV tijdens deze tijd zonder baan, maar u zult ook merken dat het werken in de richting van vooruitgang een gevoel van vervulling te weeg kan brengen. Dit kan ook uw eerste stap zijn in uw traject van uw tweede spoor reintegratie. Voor meer informatie of hulp kunt u terecht bij https://proficientgroep.nl/.

2. Zoek een contract of tijdelijke functie

Het invullen van de tijd tussen het heden en uw laatste datum van tewerkstelling is belangrijk.  Niet alleen zal het u beter voelen om een baan te hebben, maar het elimineren van hiaten op een CV toont uw toekomstige werkgever dat u actief bezig bent.  Als u in een industrie zit die freelancers heeft, moet u zelf op zoek gaan naar contracten. Als u in onroerend goed, maar niet in het bijzonder wilt werken op uw eigen, probeer dan om een paar eigenschappen die u heeft te laten uitblinken tijdens uw gesprekken met toekomstige werkgevers.

Tijdelijke posities, zelfs als u overgekwalificeerd bent, zijn goed voor het maken van contacten voor de toekomst.  De kans is echter groot dat u uiteindelijk iets leert over een andere industrie.  Of, misschien, ziet u een andere kant van uzelf door het werken in een tijdelijke functie in een andere industrie.  

3. Vrijwilliger bij een non-profit

Veel werklozen hebben de neiging om al hun aandacht en aandacht te besteden aan het feit dat ze niet werken.  Dit kan een moeilijk mentaal obstakel zijn om te overwinnen.  Voor velen biedt werkgelegenheid een gevoel van eigenwaarde en waarde dat niet door iets anders kan worden vervangen.  Hoe moeilijk het ook is, u moet voorbij deze opvatting van werkgelegenheid komen.  We raden u aan om zichzelf te concentreren op wat u doet, niet op wat u niet doet.

Doe mee aan de gemeenschap of bij de activiteiten van uw kinderen.  Wanneer u uw tijd vrijwillig geeft aan anderen, zult u een gevoel van bevrediging krijgen in tegenstelling tot het hebben van een negatief gevoel naar aanleiding van werkeloosheid.  Overal zijn er mogelijkheden voor vrijwilligers, van het voeden van daklozen tot het deelnemen aan een gemeenschapstuin.

Als u kinderen heeft, maak dan gebruik van de tijd die u nu heeft om bij hen betrokken te zijn. Coach een voetbalteam, rijd de jongens naar het padvinderskamp en blijf een week bij hen. Dit zijn dingen waar u misschien niet de tijd voor heeft om te doen als u eenmaal weer in dienst bent.

Vrijwilligerswerk zal je tijd vullen, je geest scherp houden en boekdelen spreken over uw karakter aan toekomstige werkgevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *