Wat is een no cure no pay incasso?

Wat

Er zijn veel mensen die bij een incasso kiezen voor een incassobureau no cure no pay. Bij een incassoprocedure worden de kosten voor de procedure altijd op de klant verhaald. Wanneer een klant door een incassoprocedure de openstaande rekeningen betaald wordt er door de klant daarnaast ook nog een rente betaald. Het bedrag inclusief de rente zal vervolgens door het incassobureau naar jou worden overgemaakt. In enkele gevallen kan het echter ook voorkomen dat een klant aan het einde van de procedure nog steeds niet heeft betaald. Wanneer je kiest voor een no cure no pay incasso ben je er zeker van dat je na een mislukte incassotraject niet zelf achterblijft met kosten. 

De kosten bij verschillende uitkomsten

Wanneer een incassotraject van credifin-nederland.nl wordt afgesloten zijn er een aantal verschillende uitkomsten mogelijk. De eerste en meest gebruikelijke uitkomst is dat het volledige bedrag door de klant wordt betaald. In dat geval zul je dus het volledige bedrag inclusief rente ontvangen. Een andere mogelijke uitkomst is dat de klant de rekeningen deels betaald. In dit geval zul je een deel van het betaalde bedrag moeten afstaan aan het incassobureau. De reden hiervoor is dat het incassobureau ook kosten heeft gemaakt om het geld te innen. Alles wat er na de incassokosten overblijft zal uiteraard naar jou worden overgemaakt. Zoals al eerder benoemd betaal je niets wanneer wanneer het niet lukt om de rekeningen bij de klant te innen. 

De mogelijke aanvullende diensten 

Naast de standaard no cure no pay incasso trajecten zijn er ook nog aanvullende diensten waar je gebruik van kunt maken. Het gebruik van deze diensten komt echter wel met extra kosten afhankelijk van de tijd die een incassobureau hieraan kwijt is. Een van de aanvullende diensten waar je voor kunt kiezen is om laatste aanmaningen te laten versturen. De prijs per aanmaning is hierbij lager wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van meerdere laatste aanmaningen. Daarnaast kun je bij een incassobureau ook terecht voor het starten van gerechtelijke procedures en het laten uitvoeren van een kredietcheck. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *