Waar wil jij in dienst?

Het coronavirus lijkt op zijn retour. China gaat langzamerhand weer ‘open’ en ook in de rest van de wereld worden lockdowns versoepeld. Toch kunnen we voorlopig nog niet terug naar hoe het was. We weten ook niet hoe het ‘nieuwe normaal’ eruit gaat zien. Desalniettemin moeten we ons gewoon houden aan de afspraken die de Minister-president aankondigt tijdens de persconferenties. Het is buitengewoon lastig ,want niemand zit graag binnen en daarbij lopen de temperaturen buiten steeds hoger op. Als je van plan bent op een stukje zon op te zoeken, probeer het dan echt met maximaal één extra iemand te doen en blijft uit de buurt van anderen.

Dat veel mensen, ondernemingen en dergelijke lijden onder dit virus is meer dan duidelijk geworden. De horeca, bioscopen en genoeg andere kunnen geen kant op. Uiteraard blijven de supermarkten en apotheken te allen tijde open. Alle mensen die een vitale baan hebben zullen uiteraard gewoon door moeten werken, want het land moet wel draaiende gehouden worden. Wil jij voorbeeld ook werken bij de politie? Dan kan dat uiteraard, maar een politieagent(e) wordt je niet zomaar. Hier moet je voor opgeleid worden en moet je een bepaald leertraject volgen. Je hebt meerdere soorten lesperiodes op een van de opleidingslocaties van de politie en dit wissel je weer af met lerend werken in een echt politieteam. Van leren in de praktijk, leer je het meest. Als je dit afrond heb je niet alleen een diploma, maar kan je meteen aan de slag.

Op politieagent te worden moet je natuurlijk wel sterk in je schoenen staan. Het is niet zomaar iets, want het je kan in best beangstigende situaties komen. Daarom is het natuurlijk erg persoonsgebonden waar jij het liefst in dienst gaat. Wil je bijvoorbeeld werken bij de NS? Dat kan ook uiteraard. Dit is wat rustiger werk, wat een super leuk alternatief is. Meer weten of diverse beroepen, neem dan een kijkje op de Nationaleberoepengids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *