Home » Nieuws

Nieuws

Artikel over de effecten van 3D-printen in Online Retailer

19/12/2013

Online Retailer publiceert een artikel van Maarten van Welsem over de concrete effecten die 3D-printen gaat hebben op de supply chain. Want: 3D-printing is geen toekomstmuziek meer. Lees verder »

Nieuwe e-tailing modellen nu in Online Retailer

19/12/2013

Collega’s Jill Eekhart en Axel Groothuis zien nieuwe samenwerkingsmodellen ontstaan in de online retailing. Zij signaleren in Online Retailer vijf nieuwe e-tailing modellen om rekening mee te houden. Lees verder »

UNICEF tent

02/12/2013

Eurogroup Consulting schenkt haar relaties dit jaar een tent. Een stevige lichtgewicht tent van 42 vierkante meter. Het is een UNICEF-opvangtent die ergens op de wereld als noodhospitaal of klaslokaal wordt opgezet. Lees verder »

6 december: clinic Beeckestijn Business School

30/11/2013

Op vrijdagochtend 6 december verzorgt Axel Groothuis een inspirerende  e-commerce en cross channel retailing clinic voor de Beeckestijn Business School. Tijdens de clinic neemt Axel u mee in de wereld online retailing. Lees verder »

Mediafacts’ verslag van het klantretentie event

22/11/2013

Ook Mediafacts was aanwezig op Eurogroup Consulting’s klanretentie-event van donderdag 14 november. Komende dinsdag 26 november zal Magiel Tak de resultaten van het Nationale Klantretentie Onderzoek presenteren op de Nationale Uitgeefdag. Hoofdredacteur Wim Danhof deed alvast verslag en concludeerde Lees verder »

Operational excellence: de kaasschaaf voorbij

19/11/2013

Eurogroup Consulting vroeg 250 Europese (top)managers naar hun ervaringen met operational excellence. Het Europese bedrijfsleven blijkt goed bekend het onderwerp: driekwart heeft ervaring met operational excellence projecten en de meerderheid zal komend jaar een nieuw initiatief starten. Op nieuwe manieren, dat wel. Lees verder »

26 november 2013: Magiel Tak op Nationale Uitgeefdag

10/11/2013

Collega Magiel Tak sprak over klantbehoud tijdens de Nationale Uitgeefdag op 26 november in Den Bosch. Voor een volle zaal presenteerde hij de resultaten van het Nationale Klantretentie Onderzoek Lees verder »

14 november: presentatie Klantretentie Onderzoek

28/10/2013

Op donderdag 14 november verzamelden managers van onder meer ABN AMRO Bank, ANWB, bol.com, E-on, KWF Kankerbestrijding, PostNL, Sanoma, Veronica, UPC en Ziggo zich bij Endemol. Een gevarieerd gezelschap met een gedeelde interesse: klanten behouden! Magiel Tak presenteerde die middag de resultaten van het Nationale Klantretentie Onderzoek. Lees verder »

Maarten van Welsem op Emerce over de proximity paradox

28/10/2013

Webwinkels openen vestigingen in onze winkelstraten, fysieke retailers gaan voor multichannel. Gaan we de verrassing meemaken dat de pure players écht de betere winkeliers zijn? Daar valt zeker iets voor te zeggen, aldus Maarten van Welsem op Emerce. Lees verder »

Resultaten Het Nieuwe Werken survey

17/10/2013

Eurogroup Consulting vroeg dit voorjaar 100 professionals uit Human Resources, Facilities en ICT naar hun ervaringen met Het Nieuwe Werken: 97 respondenten van ons Het Nieuwe Werken survey en drie diepte-interviews met Essent, Oracle en Sanoma. Lees verder »

Verslag studiereis Shopping2020 naar San Francisco

23/09/2013

Axel Groothuis ging met het onderzoeksprogramma Shopping2020 op studiereis naar San Francisco in de Verenigde Staten. Een inspirerende week met bezoeken bij onder meer Google, Facebook, Ebay en Apple. De ontwikkelingen in cross channel retailing gaan razendsnel, zag Axel. Lees verder »

Twinkle publiceert resultaten onderzoek naar klantretentie

02/09/2013

Wij peilden samen met Twinkle de stand van zaken van klantretentie onder Nederlandse (r)etailers. Welke prioriteit geven zij aan klantbehoud? Wat doen zij eraan? Collega Jochem Boot analyseerde de resultaten en zag ook vier verbeterpunten in het artikel Klantbehoud: ‘hoge prioriteit, maar nog in de kinderschoenen’ Lees verder »

Maarten van Welsem over impact 3D-printing op Emerce

08/08/2013

Collega Maarten van Welsem schrijft op Emerce als een van de eersten over de concrete impact die 3D-printing gaat hebben op de supply chain. Lees verder »

Eerste meeting Shopping2020 Supply Chain experts

15/07/2013

Woensdag 17 juli is de eerste bijeenkomst van de Shopping2020 Supply Chain experts. De expertgroep bestaat uit vooraanstaande retailers, zoals V&D en Kijkshop, consumer brands, zoals Philips Lees verder »

Whitepaper: vijf nieuwe e-tailing modellen

17/06/2013

Axel Groothuis en Jill Eekhart schreven een whitepaper gebaseerd op hun E-commerce expertise. In het drukke online speelveld zien zij Lees verder »

Start Shopping 2020 – bekijk onze trailer

14/06/2013

Gisteren was de grand opening van onderzoeksprogramma Shopping 2020: het Shopping Tomorrow congres in Nyenrode. Vanaf vandaag start ‘onze’ Lees verder »

Vacature junior consultant (open)

28/05/2013

Eurogroup Consulting is op zoek naar een junior consultant die direct het verschil wil maken. Heb je (bijna) een afgeronde masteropleiding in een technische of bedrijfskundige richting en combineer je analytisch denken met mensenkennis? Lees verder »

Eurogroup Consulting voorzitter Shopping2020-expertgroep Supply Chain

16/05/2013

Eurogroup Consulting is voorzitter van de expertgroep Supply Chain van onderzoeksprogramma Shopping2020, een initiatief van Thuiswinkel.org. Hoe zien de supply chains Lees verder »

Klantretentieonderzoek breidt uit voor retailer en etailers

13/05/2013

Samen met Twinkle en Thuiswinkel.org breidt Eurogroup Consulting haar Klantretentieonderzoek uit voor traditionele retailers en etailers. Voor deze groep bedrijven betekent klantretentie voornamelijk Lees verder »

Maarten van Welsem in EtailTrends

09/04/2013

Ons onderzoek ‘de effecten van ecommerce op de supply chain‘ blijft interessant, vindt ook EtailTrends. Lees verder »

Nationaal Klantretentie Onderzoek is gestart

04/04/2013

Klantretentie staat in 2013 bij veel organisaties op de agenda, maar het in praktijk brengen is lastig. Lees verder »

Lessen uit andere sectoren in Banking Review

02/04/2013

René Peters beschreef voor Banking Review vier succesfactoren voor een goed geoliede dienstverlening. Wat blijkt? Banken kunnen nog veel lessen leren van andere sectoren. Lees verder »

Het Nieuwe Werken: de HNW Barometer is gestart

25/03/2013

Het Nieuwe Werken – anno 2013 niet meer zo nieuw. Is Het Nieuwe Werken (HNW) gemeengoed geworden? Of is het alweer passé? Lees verder »

20 maart 2013: derde ronde tafel customer experience

19/03/2013

Deze rondetafelbijeenkomst vond plaats op 20 maart 2013. Eurogroup Consulting organiseert op 20 maart voor de derde keer een ronde tafel over Customer Experience. Deelnemers uit uiteenlopende sectoren discussiëren over het terugbrengen van de menselijke maat in het contact met klanten EN medewerkers. Lees verder »

Multichannel benchmark Europese energieleveranciers: klantcontact weer persoonlijker

04/03/2013

Eurogroup Consulting heeft de multichannel praktijk van 29 Europese energieleveranciers in de afgelopen twee jaar vergeleken. De uitkomst van deze multichannel benchmark? Hoewel er veel verschillen zijn tussen leveranciers en tussen Europese landen, is het persoonlijker maken van klantcontact de belangrijkste multichannel-strategie.  Lees verder »

Leer mee van de ervaringen van Essent, Oracle en Sanoma Media met Het Nieuwe Werken

18/02/2013

Het Nieuwe Werken toepassen in een grote organisatie is geen sinecure. Het is een veranderingsproces dat je all the way moet begeleiden. De eindverantwoordelijken van de invoering van Het Nieuwe Werken bij Essent, Oracle en Sanoma Media weten daar alles van. Lees verder »

Studie Europese bankensector: 4 factoren voor een excellente klantoperatie

18/02/2013

De druk op kosten ten gevolge van de aanhoudende economische crisis en toegenomen regeldruk zorgt ervoor dat banken hun bedrijfsvoering verder optimaliseren en – vooral buiten Nederland – verder integreren.

Eurogroup Consulting heeft op basis van haar kennis en ervaring in de Europese bankensector vier succesfactoren voor een excellente klantoperatie geïdentificeerd Lees verder »

Open brief aan Barosso: help de Europese industrie te versterken via het MKB

07/02/2013

Eurogroup Consulting heeft een groep onderzoekers, hoogleraren en consultants uit Italië, Frankrijk en Duitsland gevraagd om de toekomst van de Europese industriële sector te verkennen. De uitkomst? Hoewel het midden- en kleinbedrijf de ruggengraat van de Europese industrie vormt, heeft zij hulp op Europees niveau nodig om verder te groeien. Lees verder »

Cross Channel Retailing staat centraal bij Eurogroup Consulting en Magnus tijdens Webwinkel Vakdagen 2013

15/01/2013

Op woensdag 23 en donderdag 24 januari zijn Eurogroup Consulting en Magnus met een gezamenlijke stand aanwezig tijdens de Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs in Utrecht. Het totaalconcept dat deze combinatie zo sterk maakt zorgt al meer dan 15 jaar voor tevreden klanten, waaronder veel toonaangevende retail- en productmerken. Lees verder »

Eurogroup Consulting organiseert Ronde Tafel Het Nieuwe Werken

21/11/2012

Donderdag 15 november vond de Ronde Tafel met als thema Het Nieuwe Werken plaats.  Lees verder »

Consultancy.nl plaatst interview met Willem Hulshof

13/11/2012

Willem Hulshof is al 25 jaar werkzaam in de consultancy branche. In dit interview vertelt Willem uitgebreid over zijn passie voor het vak Lees verder »

Onderzoek “De effecten van e-commerce op de supply chain”

17/10/2012

Uit een recent onderzoek uitgevoerd door Eurogroup Consulting onder leidende elektronica producenten blijkt dat e-commerce de supply chain van producenten stevig beïnvloedt. Lees verder »

Eurogroup Consulting spreekt tijdens bijeenkomst 20 jaar Interne Markt: “Kansen in een open Europa”

15/10/2012

Willem Hulshof, managing partner van Eurogroup Consulting, spreekt op vrijdag 19 oktober 2012 tijdens de workshop “Grensoverschrijdende dienstverlening in Europa”. Lees verder »

De effecten van e-commerce op de supply chain

11/10/2012

Twinklemagazine en Emerce publiceren ons artikel over de effecten van e-commerce op de supply chain. Lees verder »

Private Banking in Europa voelt de druk van een veranderende omgeving

05/07/2012

Europese economische ontwikkelingen, het toenemen van verwachtingen uit regelgeving en verantwoord ondernemen als vast gegeven… Lees verder »

Customer Contact Magazine publiceert artikel “Breng de menselijke maat terug in Callcenters”

26/04/2012

Decennialang waren klantenserviceafdelingen erop gericht klanten zo efficiënt mogelijk te bedienen. Dat was niet om hen een plezier te doen, maar om de kosten te beperken. Lees verder »

De toekomst van Europese elektriciteit en gasmarkten

05/11/2011

Eurogroup Consulting verkende de toekomst van de Europese elektriciteit en gasmarkten. Onder meer door 40 sector-experts uit zes Europese landen ter interviewen. Het resultaat: een diepgaand rapport Lees verder »

Het Nieuwe Werken – Meer dan techniek en een nieuwe inrichting

26/10/2011

Het invoeren van Het Nieuwe Werken (HNW) heeft vaak twee redenen. De eerste is dat HNW bijdraagt aan meer vrijheid voor de medewerker en minder reiskilometers, kort samengevat geeft dit vorm aan het MVO van een bedrijf. Lees verder »